REISEBREV 01/5-2023 HANSA CUP

Da var det tid for årets Hansa Cup i Bergen. Ett team på 8 reiste håpefulle fra Mandal fredag 28/4,

for å møte de beste lagene på Vestlandet.

Lørdag var første kamp mellom Kirkevoll BBK og Bergen Wheelers, i Frøyahallen.

Kampen var spennende, og vi fulgte godt med for å se hva som ventet oss. Kampen endte 20-15 til Kirkevoll BBK vs Bergen Wheelers.

Neste kamp ut var Bergen Wheelers vs Søgne og Mandal Basketball Klubb

Første del hadde vi godt tak i kampen, selv om BW scoret først. Så fulgte SMBBK på med 2 raske og vi ledet.  Magnus får straffe og setter 1 av 2. så får Marius straffe, og gjør det samme.

Forsvaret fungerer bra, men vi bommer for mye. Bergen Wheelers vinner 14 –8. Vi får en del feil og det må vi trene mer på å unngå.

Neste kamp er SMBBK mot Kirkevoll BBK

Kirkevoll setter først, men vi er med. Malin får straffe og setter 1 av 2. Etter dette så blir det fryktelig mye stang ut for oss.

Vi lærer av å bli matchet av disse lagene. I denne kampen lager vi lite feil, men er heller litt for forsiktige. Vi klarer å lage rom i angrep og vi forsvarer oss til tider godt. Men vi stresser for mye

med å skuddene.

Vi får resultatet SMBBK 3 mot 32 Kirkevoll BBK                                          

Vi må etter disse kampene rigge ned alt utstyr for i morgen skal vi i Sandslihallen. 15min kjøre tid unna. Vi kjører opp med henger og utstyret til hallen før vi går til hotellet igjen. Tradisjonen tro har vi en hyggelig middag sammen med Kirkevoll BBK.  GOOD STEMMNING. Søndag kommer vi til Sandslihallen Forvirringen er stor da vi kommer inn i hall 3 der vi skal spille. Mykt dekke og vi skal spille på tvers uten bane oppmerking. BW og SMBBK lurer på om dette er riktig?   Får til svar at finalen er flyttet til stor hallen (med enda mykere dekke n med full bane og oppmerking) men vår kamp mot BW går i hall 3. Hoved dommer gjennom cup er også litt forundret, men det er enten spille eller la vær. BW og SMBBK blir enig at vi spiller. Vi henger med, men glipper mer i forsvar. Når Marius scorer vårt første står det 8-2 til BW så Magnus og det står 10-4 til BW. Kampen ender 26-8 til Bergen Wheelers og det blir Kirkevoll mot Bergen Wheelers i finalen. Kirkevoll  BBK vinner den 31-21.

Det er alltid gøy og treffer gamle og nye RS basket venner på Hansa Cup. Det er lærerikt og gjør oss til ett bedre lag.  Takk for denne gang  

 ( PS Vi liker parkett )

Mvh Søgne & Mandal Basketballklubb